GACHAMIGA TRADACIONAL DE BUÑOL
La gachamiga tradacional de Buñol es un plato fácil d'hacer que tie como emprencipial base l'harina y l'embotido.
Ingredientes:
- 2 morcas de cebolla.
- 6 nonganizas.
- 4 bullás de tomata capolá.
- 1/2 litro d'augua.
- 100 gr. d'harina de guijas.
- 2 bullás d'azaite d'olivera.
- Sal.
Apreparación:
Torozamos la nonganiza y la morca. N'un cazuelo escalentamos l'azaite d'olivera y añidimos l'embotido. A la qu'estea cuasi hicho, l'añidimos la tomata y regiramos pa que no s'agarre. Dijamos el fuego bajau al minimo de potencia.
N'una perola ficamos l'augua y añidimos l'harina y la sal, remejando pa que no queden cuajerones.
Añidimos l'augua con l'harina lo mijor esleyía posible al cazuelo. Aumentamos la calor y a la qu'escomienza a hacer gorgollos bajamos al minimo y no dijamos de regirar. A la qu'estea lligau, s'apaga y s'esculla.
Cuanto más tiempo lo dijemos n'el fuego, más lligau estará, anque si se lliga muicho puemos añidile una miajica d'augua, revolviendo.
Pue añidísele rebollones torozaus fríndolos al mesmo tiempo que l'embotido.
¡Ah! Y no t'olvides de tener el pan al costadico.
N'una perola ficamos l'augua y añidimos l'harina y la sal, remejando pa que no queden cuajerones.
Añidimos l'augua con l'harina lo mijor esleyía posible al cazuelo. Aumentamos la calor y a la qu'escomienza a hacer gorgollos bajamos al minimo y no dijamos de regirar. A la qu'estea lligau, s'apaga y s'esculla.
Cuanto más tiempo lo dijemos n'el fuego, más lligau estará, anque si se lliga muicho puemos añidile una miajica d'augua, revolviendo.
Pue añidísele rebollones torozaus fríndolos al mesmo tiempo que l'embotido.
¡Ah! Y no t'olvides de tener el pan al costadico.
Si quiés pués escuadriñar tamién en.... :
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