SOPA DEL MIJARES ALTO
Este
plato es mu tradacional de la rodalá churra de Mijares Alto, especialmente en los meses d'hibierno, porque es un platico escalentau, gustoso y na enriedau d'hacer, es del to bien recibío.
Ingredientes:
Un pan de sobraja de la bispra.
200 gr de pernil (solen ser retajos y espuntes del pernil).
2 güevos.
4 dientes d'ajos.
1/2 litro de caldo u augua si no tenemos.
Pimintón duze en pols.
Azaite d'olivera.
Sal.
Apreparación:
N'una perola de barro s'ha de dorar n'azaite escalentau, a lumbre midiana, los dientes d'ajo filetiaus al lau del pernil cuertau a piazos.
Mientres cuertaremos el pan en piacicos, qu'añadiremos n'arrematar a la perola al costadico d'una bulla de pimintón, sofriremos una miajica y añidiremos el caldo escalentau enantes.
A la que crebante a bullir, añidiremos los güevos ligeramente batíos, y esboldregaremos d'una maniera escopitiá el guisau.
A la qu'escomience a cuajar, retificaremos de sal.
Dispués d'unos menutos de coción, ya está aprepará pa escullala.
Si quiés pués escuadriñar tamién en.... :
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