28/8/13

SOPA DEL MILLARES ALTO


8/28/2013 08:14:00 p. m. |

SOPA DEL MILLARES ALTO

Iste plato es mu tradacional de la rodalá churra de l'Alto Millares, especialmente'n los meses d'ivierno, porque un platico escalentau, gustoso y na complicau, es del to bien recibío.


Ingredientes:

Un pan de sobraja de la bispra.
200 gr de pernil (solen ser retajos y'espuntes del pernil).
2 güevos.
4 dientes d'ajos.
1/2 litro de caldo u augua si no tenemos.
Pimintón duze'n pols.
Azaite d'olivera.
Sal.

Apreparación:

En una perola de barro s'ha de dorar n'azaite escalentau, a lumbre midiana, los dientes d'ajo filetiaus al'lau del pernil cuertau a piazos.
Mientres cuertaremos  el pan en piacicos, c'añadiremos n'arrematar a la perola al costadico d'una bulla de pimintón, sofriremos una miajica y'añidiremos el caldo escalentau enantes.
A la que crebante a bullir, añidiremos los güevos ligeramente batíos, y'esboldregaremos d'una maniera escopitiá'l guisau.
A la qu'escomience a cuajar, retificaremos de sal.
Dispués d'unos menutos de coción, ya está aprepará p'aiscullala.


Si quiés pués escuadriñar tamién en.... :


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